Yeni Yıla Özel Banner Kampanyası

1 Aylık Banner

400 TL

• Hızlı Yayın
  • WebForumda.Com Özel Rank Hediyesi

3 Aylık Banner

800 TL

• Kurumsal Plus Rank (6 Ay)
  • Süper Moderatörlük Hediyemizdir

Yıllık Banner

1200 TL

• WebForumda Yard.Admin Yetkisi Hediyesi
  • Kurumsal Plus Rank (12 Ay)

Ekstra Hediyeler

• Süper Moderatör
  • Kurumsal Rank Desteği

Detaylı bilgi için: admin@webforumda.com

Küçük yatırımlar, büyük görünürlük sağlar.

WebForumda.Com’a Hoşgeldiniz

Bilgiye ulaşmanın en doğru adresindesiniz. Şimdi üye olun, siz de bu büyük topluluğun bir parçası olun!

Hemen Üye Ol
Renk Temalı Reklam Kartları

İçerik Yönetim Sistemi Nedir?

WebForumda

WFAdmin
Moderator
YrAdmin
İçerik yönetim sistemi ya da İngilizce kısaltmasıyla CMS, internet sitesi oluşturma ve yönetme işlemlerini bünyesinde barındıran altyapılara verilen isimdir. İngilizce açılımı Content Management System olan içerik yönetim sistemleri ile internet sitesi oluşturabilir ve internet sitelerinde içerik paylaşımı yapabilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemi Nedir?​

İçerik yönetim sistemleri bulut tabanlı olarak çalışır ve nerede olduğunuz önem arz etmeksizin internete girebildiğiniz her yerden sitenize ulaşabilir ve içerik paylaşımı yapabilirsiniz. Bu hazır altyapıları kullanmanın avantajı internet sitesi oluşturmanın çok basit ve çok kolay bir şekilde yapılabilmesidir. İçerik yönetim sistemleri ile sadece bloglar veya içerik odaklı siteler oluşturmanız gerekmez. Bu altyapıları kullanarak e-ticaret, forum ve arşiv siteleri gibi siteler de oluşturmanız mümkündür.

Bu içerik yönetim sistemleri ile oluşturulan internet siteleri var olan internet sitelerinin çoğunluğunu oluşturur. Özellikle pazardaki payın çok büyük bir kısmına sahip olan WordPress dünyanın en popüler içerik yönetim sistemidir. WordPress’e ek olarak Blogger, Drupal, Joomla, Weebly, Magento, Dotclear, Serendipity, Wix, TYPO3, ImpressPages ve Squarespace gibi platformlarda popüler içerik yönetim sistemlerine örnek olarak gösterilebilir. İçerik yönetim sistemlerinde eklentiler ve özel şablonlar aracılığı ile internet sitenizi kolayca özelleştirebilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemi Kullanmanın Avantajları​

• İçerik hazırlamak kolaydır, sadece dakikalar içerisinde hazırlanan içerik hemen yayına alınabilir ve tüm dünyayla paylaşılabilir.
  • Açık kaynak kodlu CMS’ler ücretsizdir ve yüklemek için ücret ödemeniz gerekmez. Hepsinin içinde kullanabileceğiniz hazır şablonlar bulunur ve bu da tasarım için zaman ve bütçe ayırmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.
  • Sadece blog ve içerik odaklı internet siteleri değil, neredeyse sınır olmadan her alanda internet siteleri oluşturulabilir.
  • Çok fazla teknik bilgi sahibi olmasanız bile içerik yönetim sistemlerinin basit ara yüzü sayesinde kolay bir şekilde internet sitesi kurabilir ve yönetebilirsiniz.
  • Geliştiricileri tarafından sürekli güncellenen içerik yönetim sistemleri kullanıcı dostu ve güvenilirdir.
  • SEO kriterleri göz önünde tutularak hazırlanır ve sizin de SEO çalışmalarınız için kullanabileceğiniz özellikler ve eklentiler barındırır.
  • WordPress ve Joomla gibi popüler içerik yönetim sistemleri ile ilgili internette çok fazla kaynak bulunmaktadır ve neredeyse aradığınız her sorunun cevabını bulabilirsiniz.
  • Popüler İçerik Yönetim Sistemleri​

WordPress​

Hiç şüphesiz ki, içerik yönetim sistemi dediğimizde hepimizin aklına aynı platform geliyor: WordPress. Dünyanın en popüler ve en yaygın altyapısı olan WordPress ile internet sitesi kurmak çok basit. Üstelik alan adı ve hosting dışında ödemeniz gereken hiçbir ücret bulunmuyor yani kullanması ücretsiz.

Joomla​

Teknik bilgi ve kodlama bilmeyen kullanıcılar için çok büyük kolaylıklar sunan Joomla, eklentiye ihtiyaç duyulmadan aktive edilen uzantılarla isteğe göre internet sitesi oluşturulabilen bir platformdur. Orta ve büyük ölçekli internet siteleri için tercih edilebilir.

Drupal​

Geliştirilebilir modülleri ve özel temaları ile kaliteli içerik yönetim sistemlerinden birisi olan Drupal ile özel projeler oluşturma süreci inanılmaz kolaylaştırılmış. Daha profesyonel kullanımlarda tercih edilebilecek olan Drupal, destek konusunda kimseyi yalnız bırakmayan forumu ile ön plana çıkıyor.

Wix​

Sürükle bırak özelliği sayesinde adeta tereyağından kıl çeker gibi internet sitesi sahibi olmanızı sağlayan Wix, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip.

Magento​

Özellikle e-ticaret platformları için çok profesyonel bir çözüm olan Magento’yu tercih edenler arasında Nike, Cort ve Gant gibi dünya devi şirketler bulunuyor.

Blogger​

Google’ın içerik yönetim servisi olan Blogger, her ne kadar kullanıcılara kolay ve sürdürülebilir bir yapı sunsa da WordPress’in gölgesinde kalmasından dolayı istediği başarıya ulaşamamıştır.

Geri