Callback Lim10Ata\Flatix\xfwidgets::gethtml is invalid (error_invalid_class).

Hoşgeldiniz!

WebForumda.Com Forum Adresimize Hoşgeldiniz .

Kayıt Ol!

Dtp Nedir? Dtp Yazılımının Adı

DaDaS

WFAdmin
YrAdmin
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
692
Tepkime puanı
0
Puanları
16
DTP nedir, DTP yazılımlarının isimleri ve DTP kursunu kimler yapabilir ve bu kursu kaç günde yapabilir? Tüm bu bilgiler bu makalede verilmiştir. Günümüz dijital dünyasında birçok iş bilgisayar kullanılarak yapılmakta ve günümüzde bilgisayar alanında pek çok istihdam olanağı bulunmaktadır.

Bunun için, birçok bilgisayar kursu türü olduğunu öğrenmek için bilgisayar becerilerine ihtiyacımız var. Bunlardan biri DTP, birçok kişi hala bilmiyor, DTP nedir ve içinde hangi yazılımlar öğretiliyor?

DTP hakkında da bilginiz yoksa, o zaman size bu konuda tam bilgi vereceğiz. Bu yazıyı sonuna kadar okumanız yeterli. O halde bugünün konusuna başlayalım.

DTP Nedir?​

DTP'nin tam hali Masaüstü Yayıncılık olup, grafik çalışmalarını bilgisayardaki belge, kitap, gazete, kart ve fotoğraf düzenleme vb. yazılımlar aracılığıyla yaptığımız ve yazıcıdan bastığımız bir yayıncılık tekniğidir.

Bu teknoloji ilk olarak 1983 yılında James Davis tarafından tanıtıldı. Bugünlerde gördüğünüz tüm kitaplar, takvimler, düğün kartları ve kartvizitler aslında bu teknoloji ile yapılıyor. Zaman içinde DTP alanında da birçok iyileştirme yapılmış ve günümüzde aşağıda bilgileri de verilen bu iş için birçok gelişmiş DTP yazılımı kullanılmaktadır.

DTP Erişimi​

Her gün etrafınızda kitap, takvim, gazete vb. görüyor olmalısınız, bunun dışında herhangi bir dükkanınızın veya yol kenarının üzerinde sık sık afiş, afiş vb. göreceksiniz, bunların hepsi sadece DTP üzerinden yapılıyor.


DTP çoğunlukla şunları yapmak için kullanılır:

  • kitap / e-kitap
  • Gazete
  • Afiş / Afiş / Broşür
  • düğün kartları
  • ziyaret Kartı
  • haber bülteni
  • internet sayfası
  • fatura
  • sertifika
  • özgeçmiş vb.
DTP kullanımından bahsedecek olursak hemen her yerde kullanılıyor. Fizik dünyasından dijital dünyaya kadar kullanılır, fizik dünyasından bahsedecek olursak kitap, evlilik cüzdanı, herhangi bir ürüne basılan afiş veya herhangi bir seçim afişi vb. Bunun dışında sanal dünyadan bahsedecek olursak, mobilde gördüğümüz AIDS, çizgi film, fotoğraf, video, yazı gibi ne varsa hepsi sadece DTP kullanılarak oluşturuluyor.

DTP temel olarak üç şeye ihtiyaç duyar:

  • bilgisayar
  • Yazılım
  • yazıcı
DTP'nin kullanımı hakkında okuduktan sonra kapsamının ne olduğunu, bugün ve gelecekte ne kadar talep olacağını öğrenmiş olmalısınız. Böyle bir durumda, birisi DTP operatörü olmak isterse, onun için en iyi kariyer seçeneği olduğunu kanıtlayabilir. Nasıl DTP operatörü olunacağını daha fazla anlatacağız.

DTP Operatörü Nasıl Olunur?​

DTP operatörü olmak için DTP kursuna gitmeniz gerekmektedir, çünkü bu DTP kısa süreli bir bilgisayar kursudur. Bu kursu size en yakın enstitüden yapabilirsiniz. Bu kurs hemen hemen tüm enstitülerde üç veya dört ayda tamamlanır. Dilerseniz internetten de öğrenebilirsiniz.

Bu kursu yapmak için bir dereceye ihtiyacınız olmayacak, 10. geçiş veya 10. geçiş olsanız bile, yine de bu dersi yapabilirsiniz. Burada size DTP yazılımı adı verilen bazı bilgisayar yazılımlarını çalıştırmanız öğretilir.
DTP yazılımı hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz. İşlerden bahsedecek olursak, bu kursu yaptıktan sonra herhangi bir stüdyoda veya şirkette fotoğraf düzenleme, logo tasarımı veya afiş baskı vb. yapabilirsiniz. Bunun dışında bu işi yapmak istemiyorsanız kendi stüdyonuzu açarak düğün davetiyesi, banner tasarımı, kartvizit tasarımı vb. hizmetini kendi stüdyonuzda verebilirsiniz.


DTP Yazılımının Adı​

DTP'de pek çok yazılım kullanılsa da burada bazı popüler yazılımlardan bahsedeceğiz.

Adobe Photoshop​

Arkadaşlar bu çok popüler bir yazılım, daha çok fotoğraf düzenlemede kullanılıyor ama içinde herhangi bir kart tasarlama, reklam tasarlama vb. grafik çalışmaları da yapabilirsiniz. Şifreli fotoğraf yaptırmak için herhangi bir dijital stüdyoya gitmiş olmalısınız. Fotoğrafı orada oluşturmak için aynı yazılım kullanılıyor.

Adobe Sayfa Oluşturucu​

Bu, Adobe Corporation tarafından yapılmış bir grafik tasarım yazılımıdır, bu yazılımla herhangi bir düğün davetiyesini, bülteni, kitabı kolayca tasarlayabilirsiniz. Bunda zaten görevinizde kullanabileceğiniz şablonlar elde edersiniz. Bu yazılımın yardımıyla PPC yardımcıları da oluşturabilirsiniz.

Corel Çizgisi​

Bu, grafik tasarımcılar için çok önemli bir yazılımdır, bu yazılımla düğün kartları, kartvizitler, reklamlar ve küçük posterlerden büyük posterlere kadar oluşturabilirsiniz. Bunun dışında, içindeki fotoğrafları da düzenleyebilirsiniz. Bu yazılımın Photoshop'tan daha iyi olduğu düşünülüyor çünkü Photoshop'ta herhangi bir fotoğrafı kaydedip düzenlediğinizde ve o fotoğrafı yakınlaştırdığınızda piksel patlıyor, CorelDraw ile düzenlenen fotoğrafta bu şekilde görülüyor. Mümkün değil. Bunun nedeni, Corel Draw'un vektör grafikleri teknolojisi üzerinde çalışmasıdır .

Microsoft Word​

Bu, Microsoft şirketi tarafından yapılan bir Microsoft Office yazılımıdır, MS Word olarak bilinir. Bu bir metin düzenleme yazılımıdır, kelime işleme yani belge oluşturma için kullanılır, bunun yardımıyla özgeçmiş, kitap vb. oluşturabilirsiniz.

Microsoft Yayımcısı​

Bu aynı zamanda bir ms office yazılımıdır. Bunda MS Word ile aynı arayüzü göreceksiniz. Word ve Word arasındaki tek fark, Word'de metin düzenleme yapmak için araçlara sahip olmanız, onda ise sayfayı tasarlamak için araçlara sahip olmanızdır. Bu yazılım ile istediğiniz tasarımı yapabilirsiniz. Örneğin kitap kapağı, evlilik cüzdanı, haber ikincisi ve afiş de yapılabilir.
 
Üst